Bereken uw besparing met zonnepanelen
Offerte aanvraag CV ketels
Instalweb

Vloerverwarming Garderen

Een aangename warmtestroom en een optimaal binnenklimaat zijn essentieel voor het comfort in huis. Spreken we over verwarming, dan denken we meestal aan een CV-ketel met bijbehorende radiatoren. Maar heeft u wel eens nagedacht over vloerverwarming? Veel mensen weten niet dat vloerverwarming heel veel voordelen biedt ten opzichte van standaard radiatoren. Installatiebedrijf Fa. A. A. Tolboom informeert u graag over de mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming in Garderen en omstreken.

Vloerverwarming, hoe werkt dat?

Als u slechts plaatselijk van vloerverwarming gebruikt wilt maken, bijvoorbeeld in de badkamer, dan wordt meestal gebruik gemaakt van verwarming middels elektriciteit. Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming hebben (dat wil zeggen dat de vloerverwarming verantwoordelijk is voor het verwarmen van de gehele woning), dan gebeurd dit door verwarming middels water. Hiervoor worden kunststof leidingen onder uw vloer aangelegd. Deze leidingen worden via een verdeelunit aangesloten op uw waterleiding. De verdeelunit is voorzien van een pomp, die ervoor zorgt dat er warm water door de leidingen heen stroomt. Het systeem is tevens voorzien van een thermostaatkraan, waarop u de maximum temperatuur van het water kunt instellen. Op die manier kunt u voorkomen dat uw vloer beschadigt doordat er te heet water door de leidingen stroomt.

De voordelen van vloerverwarming

Zoals eerder aangegeven biedt vloerverwarming een hoop voordelen ten opzichte van andere verwarmingsmethodes zoals verwarming middels (gas)kachels of gewone radiatoren. Ten eerste wordt een ruimte met vloerverwarming op een zeer gelijkmatige wijze verwarmt. U kunt met vloerverwarming een aangename, constante temperatuur realiseren. Maar dat is nog niet alles. Vloerverwarming maakt namelijk op een zeer efficiente manier gebruik van energie. Dat betekent dat u naast een verhoogd comfort in huis ook nog eens een aanzienlijke besparing op uw energiekosten kunt realiseren. U kunt uw investering dus ook relatief snel weer terugverdiend hebben!

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming in Garderen of omstreken, neemt u dan contact op met Tolboom CV voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte!