Bereken uw besparing met zonnepanelen
Offerte aanvraag CV ketels
Instalweb

Vloerverwarming Amerongen

Een aangename warmtestroom en een optimaal binnenklimaat zijn essentieel voor het comfort in uw woning of bedrijfspand. Praten we over verwarming, dan denken we meestal aan een CV-ketel met bijbehorende radiatoren. Echter weten veel mensen niet dat vloerverwarming heel veel voordelen biedt ten opzichte van standaard radiatoren. Installatiebedrijf Tolboom CV informeert u graag over de mogelijkheden.

Vloerverwarming, hoe werkt dat?

Als u slechts plaatselijk van vloerverwarming gebruikt wilt maken, bijvoorbeeld in de badkamer, dan wordt meestal gebruik gemaakt van verwarming middels elektriciteit. Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming hebben, dan gebeurd dit door verwarming middels water. Hiervoor worden kunststof leidingen onder uw vloer aangelegd. Deze leidingen worden via een verdeelunit aangesloten op uw waterleiding. De verdeelunit is voorzien van een pomp, die ervoor zorgt dat er warm water door de leidingen heen stroomt. Het systeem is tevens voorzien van een thermostaatkraan, waarop u de maximum temperatuur van het water kunt instellen. Op die manier kunt u voorkomen dat uw vloerbedekking beschadigt doordat het water te heet wordt.

Waarom vloerverwarming?

Zoals we al eerder aangaven biedt vloerverwarming een hoop voordelen ten opzichte van verwarming middels (gas)kachels of gewone radiatoren. Ten eerste wordt een ruimte met vloerverwarming zeer gelijkmatig verwarmt. Daarnaast kunt u met vloerverwarming ook een fijne, constante temperatuur realiseren. Beiden zullen het comfort in de ruimte merkbaar zal verhogen. Naast een verhoogd comfort kunt u, wanneer u vloerverwarming als hoofdverwarming heeft, aanzienlijk besparen op uw energiekosten. U heeft uw investering dus binnen no time weer terugverdiend!

Kortom, bent u op zoek naar vloerverwarming Amerongen, dan bent u bij Tolboom CV aan het juiste adres! Neemt u gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies of een vrijblijvende offerte.