Bereken uw besparing met zonnepanelen
Offerte aanvraag CV ketels
Instalweb

Mechanische ventilatiesystemen Leersum

Wanneer u op zoek bent naar een specialist in mechanische ventilatiesystemen in Leersum of omstreken, dan bent u bij Fa. A. A. Tolboom aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen wij u graag wat meer over wat ons installatiebedrijf op dit gebied voor u kan betekenen.

Het belang van ventilatie

Of het nu om een woning of een bedrijfspand gaat, het is van essentieel belang dat er dagelijks geventileerd wordt. In slecht geventileerde ruimtes gaat de luchtkwaliteit namelijk dusdanig omlaag dat er allerlei gezondheidsrisico's kunnen ontstaan. Ook is ventileren belangrijk om schimmelvorming te voorkomen. En wist u dat verse lucht sneller opwarmt dan ‘oude’ lucht? Goed ventileren kan dus ook helpen bij het besparen op uw energiekosten! Veel mensen zijn in de veronderstelling dat dagelijks 10 minuten luchten al voldoende is, maar dit is een misvatting; ventileren is iets dat continu moet gebeuren om de luchtkwaliteit te waarborgen.

Mechanische ventilatiesystemen

Mechanische ventilatiesystemen zorgen ervoor dat de lucht in uw woning of bedrijfspand voortdurend ververst wordt, zodat u profiteert van een optimale luchtkwaliteit. Er zijn verschillende mechanische ventilatiesystemen, maar de werking is in principe hetzelfde; de 'oude' lucht wordt uit de ruimte weggezogen, en de verse lucht komt vanzelf weer binnen via geopende ventilatieroosters en/of ramen.

Onderhoud

Mechanische ventilatiesystemen werken beter dan natuurlijke ventilatie - mits de systemen goed onderhouden worden! Wanneer dit niet gebeurd, vermindert het vermogen om de vervuilde lucht af te voeren, tot het punt dat er alleen nog maar vervuilde lucht kan circuleren. Uw ventilatieroosters kunt u zelf schoonmaken, het onderhoud van een mechanisch ventilatiesysteem kunt u aan ons uitbesteden. Tijdens zo'n onderhoudsbeurt lopen wij het systeem helemaal na, regelen we de 'motor' opnieuw in en reinigen we de afvoerkanalen. Na afloop van de onderhoudsbeurt bent u weer verzekerd van een veilig en efficient werkend ventilatiesysteem. Wij bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een onderhoudscontract voor de mechanische ventilatiesystemen die wij aanleggen.

Meer weten over mechanische ventilatiesystemen in Leersum e.o.?

Wilt u graag meer informatie met betrekking tot onze diensten op het gebied van mechanische ventilatiesystemen in Leersum of omstreken, neemt u dan gerust contact met ons op. Fa. A. A. Tolboom helpt u graag met het opstellen van een persoonlijk ventilatieplan, en kan uiteraard ook de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem voor u uitvoeren.