Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden
Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
033 494 12 96
[email protected]

Vloerverwarming

Een groot deel van de huishoudens en bedrijven beschikt over een verwarmingsysteem waarbij de warmte via radiatoren wordt overgebracht. Maar wist u dat vloerverwarming vele voordelen biedt ten opzichte van doorsnee radiatoren? Installatiebedrijf Fa. A. A. Tolboom Utrecht informeert u graag over de mogelijkheden, de werking en de voordelen van vloerverwarming.

De mogelijkheden

Vloerverwarming kan op meerdere manieren worden toegepast in een ruimte: als hoofdverwarming, als bijverwarming en als uitgebreide bijverwarming. De optie die voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de mate waarin de vloerverwarming de ruimte van warmte moet voorzien. Wanneer de ruimte in zijn geheel door vloerverwarming wordt verwarmd, dan spreken we van hoofdverwarming. Wanneer de vloerverwarming alleen dient om vloertegels niet koud te laten aanvoelen, dan spreken we van bijverwarming. Wanneer het dient als luxe verwarming, maar niet de hele ruimte kan verwarmen, dan spreken we van uitgebreide bijverwarming.

Wanneer u vloerverwarming overweegt, dan kunt u kiezen tussen verwarmen middels water of elektriciteit. Wanneer u kiest voor een watersysteem dan wordt de ruimte verwarmt door de stroming van warmwater door kunststof leidingen onder de vloer. Verwarming middels elektriciteit is in principe alleen aantrekkelijk wanneer de werking slechts van korte duur is en een korte opwarmingstijd gewenst is, bijvoorbeeld in de badkamer. Op dergelijke plekken worden dan elektriciteitsdraden onder de vloer geplaatst.

De werking

Aangezien in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van verwarming middels water, zullen we hier wat dieper op de werking van het systeem in gaan. Zoals eerder aangegeven worden er kunststof leidingen onder de vloer gelegd. Deze leidingen worden verbonden met het waternetwerk middels een verdeelunit. Die verdeelunit is de regelaar van het hele systeem, en kan tevens als schakel tussen de vloerverwarming en het verwarmingssysteem dienen. De verdeelunit is voorzien van een pomp, die het water door de leidingen heen pompt. Het type vloer dat u heeft is belangrijk. De meeste vloeren zijn prima geschikt voor vloerverwarming, en beschikken over een maximum temperatuur. Die maximum temperatuur is om te voorkomen dat de vloeren door de verwarming niet beschadigen of gaan werken. Daarom is er een thermostaatkraan aanwezig. Deze thermostaatkraan zorgt dat het water dat door de leidingen stroomt niet te heet wordt. Wanneer het aangevoerde water te warm is, dan zorgt de thermostaatkraan dat dit water wordt gemengd met het koudere retourwater en zo een acceptabele temperatuur bereikt, voordat het de leidingen instroomt.

Voordelen

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Daardoor wordt de ruimte op een aanzienlijk aangenamere manier verwarmt dan bijvoorbeeld bij radiatoren het geval is. Met vloerverwarming kunt u een ruimte niet alleen gelijkmatig verwarmen, maar u kunt tevens een constante temperatuur realiseren. Dit komt het comfort in de ruimte ten goede. Daarnaast is vloerverwarming ook een stuk energiezuiniger dan andere verwarmingssystemen. Wanneer vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt, zult u aanzienlijk kunnen besparen op uw energiekosten.

Advies op maat

Heeft u vragen over vloerverwarming? Heeft u behoefte aan persoonlijk advies op maat of een berekening van uw besparing? Installatiebedrijf Fa. A. A. Tolboom Utrecht is u graag van dienst. Wij kunnen bij u langskomen en u op een simpele manier laten zien hoe vloerverwarming werkt en hoe dit in uw woning of bedrijfspand voor meer comfort van zorgen. Neemt u gerust contact op met Fa. A. A. Tolboom voor het maken van een afspraak!