Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden
Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
033 494 12 96
[email protected]

Tolboom CV service & onderhoud

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen beleven van uw installaties, en om u ervan te verzekeren dat uw installaties zo goed, zuinig en vooral zo veilig mogelijk blijven functioneren, is het raadzaam om met enige regelmaat onderhoud te laten uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt controleert een specialist uw installatie op storingen en kleine defecten, wordt uw installatie schoongemaakt en worden indien nodig versleten onderdelen vervangen. Na afloop van de onderhoudsbeurt bent u weer verzekerd van een optimaal functionerende installatie.

Wanneer u een installatie aanschaft bij een erkende specialist als Tolboom CV, kunt u direct een servicecontract afsluiten. Hierbij worden service en onderhoud voor een vooraf gestelde periode geleverd. Op die manier bent u altijd verzekerd van een veilige, goed werkende installatie.

Afgezien van de onderhoudsbeurt die uw verwarmingsinstallatie eens in de zoveel tijd nodig heeft, zijn er ook een aantal simpele handelingen die u zelf kunt uitvoeren, zoals het bijvullen van uw CV-ketel en het ontluchten van de radiatoren. Hieronder beschrijven we hoe u dat zelf kunt doen.

Bijvullen

Bijvullen CV-Ketel

Merkt u dat een van uw radiatoren niet meer goed opwarmt of slechts gedeeltelijk warm wordt? Dan is de kans groot dat dit komt doordat de waterdruk niet voldoende is. U kunt dit controleren op de meter van CV-ketel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte van de meter staat, dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden.

Het bijvullen van de CV-ketel is niet al te lastig. Wanneer u dit zelf uit wil voeren dient u ten eerste de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. U sluit de vulslang aan op de waterkraan en laat deze met water vollopen. Daarna kunt u de vulslang aansluiten op de CV-ketel. Wanneer de meterstand weer in het groene bereik zit is de CV-ketel gevuld. Vaak wordt het bijvullen gecombineerd met het ontluchten van de CV-ketel en het expansievat, waarover u hieronder meer kunt lezen. Indien u vragen heeft over het bijvullen van uw CV-ketel kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Heeft u liever dat een specialist het bijvullen van de CV-ketel voor u uitvoerd, dan is dat geen enkel probleem. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Ontluchten

Ontluchten van radiatoren en expansievat

Wanneer de leidingen van uw verwarmingssysteem opwarmen, gaan ze uitzetten. Hierbij kunnen luchtbellen ontstaan. Deze luchtbellen kunnen zorgen voor geluiden uit de leidingen, maar ze kunnen ook zorgen dat uw radiatoren niet meer optimaal verwarmd worden. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van uw huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over een ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Er zal wat water vrijkomen, dus zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel zet. Zodra er water vrijkomt kunt u het ventiel weer dichtdraaien. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het ontluchten van radiatoren en expansievat u toch te ingewikkeld, dan kunt u het uiteraard ook aan Tolboom CV uitbesteden. Op die manier bent u er van verzekerd dat er een vakman voor u aan de slag gaat.

Onderhoudsabonnement van Tolboom CV

Wij adviseren al onze klanten om een onderhoudsabonnement af te sluiten, en wel om meerdere redenen.  U heeft altijd een specialist achter de hand die voor u kleine storingen en defecten direct kan repareren. Dit zorgt er weer voor dat de installaties optimaal blijven werken, en dat is voor het comfort in uw woning of bedrijfspand wel zo prettig.

Wanneer u een  nieuwe installatie aanschaft bij Tolboom CV, bieden wij u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement bij ons af te sluiten. U bent met een onderhoudsabonnement altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een installateur met spoed op moet bellen om iets te laten repareren. Ga daarom liever voor zeker en sluit altijd een onderhoudsabonnement af.

Storing melden

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden

T: 033 494 12 96
E: [email protected]