Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden
Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
033 494 12 96
[email protected]

Zonnepanelen zakelijk

Bent u een Nederlandse ondernemer en profiteert u graag van een fiscaal voordeel door te investeren in milieuvriendelijke producten? Het Ministerie van Financiën, Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor twee regelingen in het leven geroepen. Dit zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu Investeringen (Vamil). Tolboom CV Utrecht informeert u graag over de voordelen van zakelijke zonnepanelen.

De MIA biedt u de mogelijkheid om tot maximaal 36% van de totale investeringskosten op bijvoorbeeld zonnepanelen in aftrek te brengen op de fiscale winst van de onderneming. De Vamil maakt het mogelijk om zelf te bepalen wanneer deze investeringskosten worden afgeschreven. Op die manier kunt u niet alleen een aantrekkelijk rente voordeel behalen, maar ook een liquiditeitsvoordeel. De regelingen zijn erg aantrekkelijk wanneer u ondernemer bent in de industrie scheepvaart of agrarische sector, maar ook ondernemers die willen investeren in duurzame bedrijfshuisvesting, recreatie of mobiliteit kunnen een beroep doen op deze regelingen. U kunt uw kantoor van zonnepanelen voorzien en hier een win-win situatie creëren: fiscaal aantrekkelijk én goed voor het milieu.

Voor het jaar 2013 is een budget beschikbaar gesteld voor duurzame ondernemers. Voor de MIA is een budget van 101 miljoen euro beschikbaar en voor de Vamil is dit budget 24 miljoen euro.

Naast het fiscale voordeel dat u kunt behalen heeft u natuurlijk ook direct voordeel van het gebruik van zonnepanelen. Meer over deze voordelen kunt u lezen op onze pagina Zonnepanelen Particulier.

Heeft u nog vragen over de installatie of de fiscale voordelen van zonnepanelen, neemt u dan gerust contact met ons op. Tolboom CV is een specialist op het gebied van zonnepanelen en beantwoordt graag al uw vragen.

MIA en Vamil nader omschreven:

MIA en Vamil zijn regelingen van de Ministeries van Financiën en Infrastructuur en Milieu. Agentschap NL en de Belastingdienst voeren de MIA en Vamil uit. Agentschap NL ondersteunt bij de samenstelling van de Milieulijst en verricht de technische controle van de aanvragen. De Belastingdienst controleert de belastingaangifte en bepaalt dan of de MIA of Vamil regeling mag worden toegepast. (Agentschap NL, februari 2013)