Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden
Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
033 494 12 96
[email protected]

Slim omgaan met energie

Natuurlijk wilt u ook uw steentje bijdragen aan een betere toekomst. Wanneer u slim om wilt gaan met energie, kan het lonen om eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van duurzame oplossingen. Wist u bijvoorbeeld dat u gebruik kunt maken van gratis energie?

We hebben het hier over zonne-energie. Steeds meer mensen ondervinden hoeveel de zon ons kan opleveren. Het zou zonde zijn om daar niets mee te doen, nietwaar? Bovendien heeft u, om gebruik te kunnen maken van die gratis zonne-energie, slechts één ding nodig: een zonneboiler.

Als vooruitstrevend installatiebedrijf informeert Fa. A. A. Tolboom Utrecht u graag over de mogelijkheden.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een heel simpel systeem, dat bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector vangt het daglicht van de zon op (ook als het bewolkt is) waardoor het water in het voorraadvat verwarmt wordt.

Een zonneboiler: zo werkt het

De zonnecollector, die een vloeistof bevat die door daglicht verwarmt kan worden, wordt op uw dak geinstalleerd. De vloeistof wordt via een gesloten systeem door het voorraadvat gepompt. Op die manier wordt het water verwarmt. Bent u bang dat u 's avonds of op donkere dagen zonder warm water komt te zitten? Dat is helemaal niet nodig! We plaatsen namelijk een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen in uw woning of bedrijfspand. Zodra het geleverde water uit het voorraadvat niet warm genoeg is, kan het water met uw huidige CV-ketel worden naverwarmd. Op die manier heeft u dus ten allen tijde de beschikking over warm water.

Investering, besparing en terugverdientijd

Voordat we u kunnen vertellen hoeveel u moet investeren en hoeveel u kunt besparen, moet uw huidige verbruik in kaart worden gebracht. Hoe meer u verbruikt, hoe meer zonnecollectoren er nodig zijn, en hoe groter het voorraadvat moet zijn. Overcapaciteit is zonde, dus het is raadzaam om dit goed af te stemmen op uw verbruik.

Terwijl de energieprijzen onverminderd stijgen, zal de levensduur van een zonneboiler alleen maar toenemen. Dat betekent dat het steeds aantrekkelijker wordt om een zonneboiler te laten installeren. Met een relatief lage investering kunt u heel veel besparen.

Wilt u weten wat u kunt besparen met het plaatsen van een zonneboiler? Wilt u meer informatie over de terugverdientijd? Laat u dan adviseren door Fa. A. A. Tolboom Utrecht! Wij maken vraag een offerte op maar voor u. U weet dan meteen waar u aan toe bent!