Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
Hamersveldseweg 1
3833 GK Leusden
Zie hier de contactgegevens van Fa. A.A. Tolboom
033 494 12 96
[email protected]

CV optimalisatie

Vrijwel alle huishoudens en bedrijfspanden beschikken over een CV-installatie. Deze CV-installaties zijn verantwoordelijk voor de warmwatervoorziening. Een groot deel hiervan is bestemd voor het verwarmen van de radiatoren. Wat veel mensen niet weten, is dat de warmwatervoorziening bij maar liefst 75% van de gebruikers niet optimaal is ingeregeld. Dit zorgt voor onnodig veel energieverbruik, lang moeten wachten tot de woning is opgewarmd, of radiatoren die alleen maar veel te koud of veel te heet kunnen staan.

Hoe te verbeteren

Dankzij recente technologische ontwikkelingen is het mogelijk om snel inzichtelijk te krijgen waar in uw CV-installatie de problemen liggen. Fa. A. A. Tolboom Utrecht is gespecialiseerd in CV optimalisatie. Zie het maar als een soort keuring of evaluatie van uw CV-installatie. Er wordt gekeken naar de werking van onder anderen de CV-ketel, de leidingen en de radiatoren. In de meeste gevallen kunnen we al snel zien welke punten een optimale werking belemmeren. Door die belemmeringen te verhelpen en uw CV-installatie vervolgens op de juiste manier in te regelen, kunnen we een optimale werking van uw CV-installatie waarborgen. Met inregelen bedoelen we dat we iedere radiator voorzien van dezelfde doorstroom en warmwater temperatuur. 

Wat zijn de voordelen van CV optimalisatie?

- Besparing op uw energieverbruik, afhankelijk van het huidige functioneren van de CV installatie. Wanneer er te veel warm water door de radiatoren stroomt wordt er veel gas verbruikt om dit water te warmen.  Hier is 10% tot 15% reductie te behalen.

- U heeft uw investering snel terugverdiend

- Comfortverhoging in huis of op kantoor

- Minder belastend voor het milieu door reductie energieverbruik

Advies

Om zo efficient mogelijk te kunnen instellen op welk niveau de radiator dient te functioneren, kunt u de handbediende radiatorafsluiters vervangen door radiatorthermostaten. Hiermee kunt u per ruimte de hoeveelheid warm water die door de radiatoren moet stromen bepalen.

Bent u nieuwsgierig naar welke de besparingen u kunt realiseren met CV optimalisatie? Laat u dan adviseren door Installatiebedrijf Fa. A. A. Tolboom Utrecht!  Wij kunnen binnen enkele stappen aantonen wat er mogelijk is binnen uw huishouden of bedrijf en u van een gedegen advies voorzien.